RAVINNON JA TERVEYDEN TAI SAIRAUDEN YHTEYS

I wonder where is my little Charlie?

Useimmat ihmisen sairaudet ovat itseaiheutettuja eli seurausta ihmisruumiin pitkäaikaisesta väärinkäytöstä väärinä elintapoina, virheellisenä ravitsemuksena, ja terveyttä tuhoavina ympäristötekijöinä.


Täysiarvoinen ravinto on elintasosairauksien parasta ennaltaehkäisyä. Puhdas, yksinkertainen ja luonnonmukainen ravinto on parasta terveille ja sairaille, täysi-arvoinen ravinto on kaiken ruokavaliohoidon pohja, josta sairaskin elimistö saa riittävät suojaravinteet. Ruokaa voidaan muokata ruoansulatukselle edullisemmaksi liottamalla, idättämällä ja maitohappokäymisen avulla. Elävä ravinto on biologisesti täysiarvoista, kun taas teollisesti käsitelty, puhdistettu ruoka on vajaa-arvoinen preparaatti. Käsitteet tuoreruoka ja raakaravinto tarkoittavat kuumentamattomia kasvikunnan tuotteita. Vajaa-arvoisen ravinnon käyttö johtaa mesotrofiaan eli puoliterveyden tilaan: alentunut vastustuskyky, sairastumisalttius, pitkittynyt toipumisaika. Mitä puhdistetumpi, jalostetumpi jokin tuote on, sitä yksipuolisempaa se on. Erillinen puhdistettu preparaatti voi liian suurena määränä vaikuttaa suorastaan haitallisesti elimistössä. Ihmiset ovat viime vuosikymmenien aikana paljolti siirtyneet käsitellyn ruoan käyttöön ja ajautuvat vähitellen puoliterveyden tilaan sairastuen elintasosairauksiin.

SYÖKÄÄ PILAANTUVAA RUOKAA, MUTTA ENNEN KUIN SE ON PILAANTUNUT! Mesotrofia on aliravitsemustila, joka johtuu suojaravinteiden ehtymisestä, jonka seurauksena ihminen tuntee sen yleisenä energiatason alenemisena ja väsymyksenä. Keskeistä on raaka-aineiden puhtaus, luonnonmukainen tuottamistapa sekä suojaravinteita säästävä ravinnon käsittely. Tulee syödä sellaista ruokaa, josta elimistö saa kaikki tarvittavat ravintoaineet helposti ja oikeassa suhteessa. Raffinoitujen hiilihydraattien kuten sokerin ja valkoisten ydinjauhojen sekä rasvan ja eläinvalkuaisen suhteellinen osuus ravinnossamme on kasvanut, kun taas kotimaisen puhtaan ja edullisen perusruoan kuten täyjyväviljan ja juuresten osuus on vähentynyt. Nykyään useimpien ongelmana on liika energia ja liian vähän suojaravinteita. Köyhdytettyä ruokaa syötäessä vitamiinien, kivennäisaineiden ja hivenaineiden saanti saadaan varmistettua vasta ylenmäärin ahmittaessa, joka näkyy vuosirenkaina ainakin vyötäröllä. Vitamiinien, kivennäisaineiden ja hivenaineiden puute aiheuttaa jatkuvan nälän tai janontunteen, jota sitten yritetään sammuttaa uudella roskaruoalla. Kierre on valmis. Ylipaino aiheuttaa lukuisia ns. elintasosairauksia, joita nykyisessä sivistyneessä yhteiskunnassa ei luulisi lainkaan enää esiintyvän, ei ainakaan tiedonpuutteen vuoksi. Meitä huomattavasti sivistymättömämmissä, jopa alikehittyneissä maissa ei vastaavia ongelmia ole.

Rudolf II / Giuseppe Arcimboldo, 1595 Ilmeisesti luonnonkansojen ihmisten vaistot toimivat paremmin kuin sivistysmaiden ihmisten aivot ravinnosta puhuttaessa. Samoin mikä tahansa luonnonvarainen eläin, jopa kotieläin, toimii vaistonvaraisesti oikein ravintonsa suhteen. Yksikään eläin ei suostu esim. syömään valkoisia jauhoja, jos sillä vain on toinen vaihtoehto. Luonnossa ei myöskään näe ylilihavia eläimiä ja jos näkee, ovat ne tavalla tai toisella eläimiä, joiden ruokintaan ihminen on puuttunut.


 
 

Kokojyvät: Miksi vilja säilyy jyvinä ja miksi kannattaa jauhaa vain kerralla tarvittava määrä?
Juuri jauhettu kokojyväjauho - tärkeä tekijä terveydellesi
Viljan surullinen matka täysjyvästä tyhjäksi jauhoksi
Kasviskuitujen tärkeä merkitys useiden sairauksien ehkäisyssä
Parhaat luonnolliset vitamiini-, kivennäis- ja hivenainelähteet kehollesi
Ravinto ja lääketiede
Et ole ainoastaan sitä mitä syöt!
Osttiroler-viljamyllyt koti- ja ammattikäyttöön
 
 
ENERGIANSÄÄSTÖ OY

Jantoniementie 167,   08350 LOHJA

019-338164   /   0500-316119
aro@energian.net