JUURI JAUHETTU KOKOJYVÄJAUHO - TÄRKEÄ TEKIJÄ TERVEYDELLESI!

Juuri jauhettu kokojyväjauho

SYÖ PILAANTUVAA RUOKAA, mutta ennen sen pilaantumista tai pilaamista! Jyvinä vilja säilyy, jauhamishetkestä alkaa pilaantuminen. Kokojyväjauho on   e l i n t a r v i k e ,   siksi sen tulee olla   t u o r e t t a.
Varastoidut täysjyväjauhot ovat lähes arvottomia terveydelliseltä kannalta katsoen, koska luonnollinen E-vitamiini menetetään jauhatuspäivänä kokonaan, B-ryhmän vitamiinienkin määrä puoliintuu 2 - 3 viikossa. Valkoiset jauhot on pilattu valmistushetkellä; luonnollinen E-vitamiini puuttuu kokonaan, B-ryhmän vitamiinien määrästä on jäljellä enää 10 % ja jokainen ihmiselle välttämätön kivennäisaine ja hivenaine on menetetty 60 - 90 prosenttisesti, koska ne ovat kuorikerroksen välittömässä yhteydessä ja häviävät kuorikerroksen poistamisen yhteydessä. Valkoisen jauhon iällä ei siis ole niin suurta merkitystä, koska valmistushetkellä pilattu ei voi paljon varastoitaessakaan huonontua. Valkoinen jauho on kuollutta ravintoa, siitä puuttuvat suojaravinteet. Valkoisen jauhon syönti taas on ihmiskunnan itselleen keksimistä ja itselleen aiheuttamista vaikeuksista kaikkine seuraamuksineen, "elintasosairauksineen", yksi pahimpia ellei pahin rangaistus. Tietämättömyydestä ei voi olla tänä päivänä enää kyse.

Paras tapa säilyttää paras osa viljasta, on jauhaa se itse, kerralla tarvittava määrä tai korkeintaan muutaman päivän tarve. Vastajauhetuista täysjyväjauhoista leivotussa leivässä tai valmistetussa puurossa on aivan toinen maku ja aromi, yksinkertaisesti siksi, että vitamiinit, kivennäisaineet ja hivenaineet ovat tallella. Valmistamalla puuron tai leipomalla leivän itse juuri jauhetuista täysjyväjauhoista, vältyt kaikilta lisäaineilta, keinotekoisilta säilyvyyttä lisääviltä "jauhonparanteilta" ja kohotusaineilta.

Täysjyväjauho sisältää arvokasta valkuaista, helposti sulavia hiilihydraatteja, elintärkeitä kasvisrasvoja, useita vitamiineja, kuten B1, B2, B3, B6, E, runsaasti kivennäisaineita, erityisesti kaliumia, magnesiumia ja rautaa sekä hivenaineita. Ravintoaineiden lisäksi täysjyvätuotteet sisältävät tärkeitä kasvikuituja, jotka ovat elintarvikkeiden sulamattomia aineita. Kuitupitoisen täysiarvoisen ravinnon tiedetään ehkäisevän monia ns. elintasosairauksia, kuten ummetusta, peräpukamia, suonikohjuja, liikalihavuutta, diabetestä, suolistosyöpää, verisuonten kalkkeutumista, sydän- ja verisuonitauteja, osteoporoosia jne. Tämä ei toki ole mikään ihme, sillä juuri jauhettu kokojyväjauho sisältää kaikki luonnolliset vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet luonnon tarkoittamassa tasapainoisessa kokonaisuudessa, siitä mitään poistamatta ja siihen mitään lisäämättä. Ihminen on luomakunnan olioista ainut, joka tietoisesti pilaa tai köyhdyttää ravintonsa ennen sen nauttimista. Luonto ei todellakaan ole tarkoittanut, että se ensin kasvattaa esim. arvokkaan kokojyväviljan, että ihminen sitten voisi köyhdyttää sen kuorimalla kaikki arvokkaimmat vitamiinit, kivennäisaineet ja hivenaineet siitä pois, useimmiten ainoastaan valkoista väriä tavoitellessaan, menettäen samalla viljan luonnollisen hyvän maun. Olisi syytä tunnustaa, että luonto on sittenkin ravintoasioissa ihmistä huomattavasti viisaampi, jopa kaikki eläimet vaistonvaraisesti hallitsevat ravintoasiat meitä paremmin. Ne eivät koskaan syö valkoista jauhoa, jos muuta on saatavilla. Lukuisilla eläinkokeilla on pystytty osoittamaan, että ainoastaan valkoista jauhoa saaneet eläimet menettävät muutamassa kuukaudessa suvunjatkamiskykynsä ja niiden luusto muuttuu niin pehmeäksi, että sitä voidaan leikata veitsellä. Ihmiskunnan kehitys näyttää jossain määrin samansuuntaiselta! Siitäkin huolimatta, että olemme vapaaehtoisesti valinneet suuntamme.

Kuitupitoinen täysjyväravinto edistää terveen suolistobakteeriston kehittymistä, t.s. tulisi aina syödä tuotteita, joista ei ole mitään poistettu ja välttää raffinoituja viljatuotteita. Kokojyväjauho pitää ruoansulatuksen kunnossa (mahahapot kurissa) ilman tarpeettomia lääkkeitä - pysyvästi ja ilman sivuvaikutuksia, koska se on täysiarvoinen elintarvike, luonnollinen, luonnon tarkoittama kokonaisuus, ei elintarviketeollisuuden valmistama vajaa-arvoinen preparaatti eikä lääketeollisuuden valmistama sattumanvarainen synteettinen valmiste, joilla aina on jonkinlaisia haitallisia sivuvaikutuksia ja joita sitten taas korjataan joillakin muilla valmisteilla. Sitäpaitsi kokojyväjauho on lisäksi lähes ilmaista, puuroannos luomuviljastakin tehtynä maksaa ainoastaan 2 centtiä

ohra, ruis, vehnä ja kaura
SÄILYTÄ LUONNON VOIMAT - KÄYTÄ HYVÄKSESI LUONNON VOIMAT!

 
 

Kokojyvät: Miksi vilja säilyy jyvinä ja miksi kannattaa jauhaa vain kerralla tarvittava määrä?
Ravinnon ja terveyden tai sairauden yhteys
Viljan surullinen matka täysjyvästä tyhjäksi jauhoksi
Kasviskuitujen tärkeä merkitys useiden sairauksien ehkäisyssä
Parhaat luonnolliset vitamiini-, kivennäis- ja hivenainelähteet kehollesi
Ravinto ja lääketiede
Et ole ainoastaan sitä mitä syöt!
Osttiroler-viljamyllyt koti- ja ammattikäyttöön
 
 

ENERGIANSÄÄSTÖ OY

Jantoniementie 167,   08350 LOHJA

019-338164   /   0500-316119
aro@energian.net