Osttiroler-kotitalousmallit    - ITÄTIROLILAISET KOTITALOUSMYLLYMALLIT OSTTIROLER JA WALDNER GETREIDEMÜHLENILTÄ

Osttiroler Getreidemuehlen
Osttiroler
Waldner Biotech
Waldner


Olemme maahantuoneet kivimyllyjä vuodesta 1989. Kotitalousmyllyjen mallisto on laajentunut huomattavasti alkuperäisestä. Ole hyvä ja tutustu tarjoamiimme malleihin! Hinnat ja tekniset tiedot saat myllymalleittain klikkaamalla myllykohtaista kuvaa tai myllymallin nimeä.
Rondella

RONDELLA

Pienikokoinen sähkökäyttöinen kivimylly, jossa kivien halkaisija 90 mm. Tasapainoinen pyöreä muoto tekee siitä tilaa säästävän, mutta kuitenkin suorituskykyisen viljamyllyn. Myllyn korkeus on 36 cm, halkaisija 20 cm. Kaikkia pidempään tuotannossa olleita malleja valmistetaan sembramäntyisenä, poikkeuksena uudemmat mallit La Perla, Rondo, Single ja Joker, Rondellaa kuitenkin myös leppäpuisena. Leppä käy yhtä hyvin, jos mylly pääsee tasalämpöiseen keittiöön, todella vaihteleviiin olosuhteisiin suosittelemme sembramäntyä. Sembramännyn runsaalla pihkapitoisuudella on lisäksi ötököitä karkoittava vaikutus. Jos myllyä käytetään jauhon kannalta oikein eli usein, ei puulajilla ole merkitystä, koska silloin eivät ötökät ehdi pesiintyä, on puulaji mikä tahansa. Tuntiteho puolikarkeana n. 10 kg. Karkeuden säätö portaattomasti puupäällysteinen lukitusruuvi avaamalla, yläkehää kääntämällä ja kevyesti lukitsemalla. Viiden vuoden takuu.Lady

LADY


Muotoilultaan eniten Rondellaa muistuttava. Eroaa Rondellasta lähinnä erilaisella kannella, teknisesti muiden pienten kotimallien lailla identtinen. Korkeus 31 cm, halkaisija 20 cm. Viiden vuoden takuu. Portaaton karkeuden säätö; lukitus avaamalla, viljasuppiloa kääntämällä, ja lukitus edelleen kevyesti lukitsemalla


La Perla

LA PERLA


Korkeus 36cm, leveys 20cm, syvyys 25cm, kivien halkaisija 90mm. Karkeudensäätö lukitustappi ylös nostamalla, yläkehää kääntämällä ja lukitustappi alas painamalla. Viiden vuoden takuu.


Rondo

RONDO


Korkeus 36cm, leveys 20cm, syvyys 25cm, kivien halkaisija 90mm. Karkeudensäätö myllyn sivussa olevaa säätöpyörää kääntämällä. Viiden vuoden takuu.


Single

SINGLE


Moderni, pelkistetyn yksinkertainen muotoilu. Ulkokuori leppäpuuta. Mitoiltaan pienin kotitalousmalli; korkeus 29 cm, halkaisija 16 cm. Pienestä koostaan huolimatta ei häviä jauhatustehossa muille pienille myllyille; kivet 90 mm, lämpösuojattu teollisuusmoottori. Jauhatuskarkeuden säätö viljasuppiloa kääntämällä. Viiden vuoden takuu.


Mona

MONA


"Katseenvangitsija mihin tahansa keittiöön. Muotoilultaan moderni, pelkistetty, tyylikäs ja voimakas." Korkeus 32 cm, halkaisija 19 cm. Kivet 90 mm.


Piccolina

PICCOLINA

Kantikas myllymalli. Samantehoinen kuin muutkin pienet kotitalousmyllyt;. Korkeus 33 cm, Leveys ja syvyys 20 cm. Karkeuden säätö myllyn sivussa olevaa säätövipua siirtämällä. Viiden vuoden takuu.


Silence

SILENCE

Muotoilun ansiosta yksi hiljaisimmista kotitalousmalleista, jauhatuskammion ympärillä paljon puuta, puukuori valkopyökkiä. Suositellaan etenkin kerrostaloasuntoon. Kivet 90 mm. Karkeuden säätö portaattomasti puupäällysteinen lukitusruuvi avaamalla, yläkehää kääntämällä ja kevyesti lukitsemalla. Korkeus 36,5 cm, leveys 19,5 cm, syvyys 19,5 cm. Tuntiteho noin 10 kg puolikarkeana. Viiden vuoden takuu.


Joker

JOKER

Edellä olevan mallin ohella yksi hiljaisimmista kotitalousmalleista, koska muotoilunsa ansiosta jauhatuskammion ympärillä on eniten puuta, ulkokuori on valkopyökkiä. Suositellaan etenkin kerrostaloasuntoon. Kivet 90 mm. Karkeuden säätö portaattomasti säätöpyörää kiertämällä. Korkeus 37 cm, leveys 18 cm, syvyys 18 cm. Tuntiteho noin 10 kg puolikarkeana. Viiden vuoden takuu.


Combi Star

COMBI STAR

Sembra-mäntyisessä Combi Starissa yhdistyy kaksi laitetta: viljamylly ja hiutalepuristin. Pienempi tilantarve ja optimaalinen käyttömukavuus. Kaksi erillistä moottoria. Kivet 90 mm. Jauhatuspuolen karkeuden säätö portaattomasti puupäällysteinen lukitusruuvi avaamalla, yläkehää kääntämällä ja kevyesti lukitsemalla. Puristusrullat ruostumatonta terästä. Korkeus 33 cm, leveys 28 cm, syvyys 18 cm. Tuntiteho jauhoa noin 10 kg puolikarkeana, hiutaleita noin 4,8 kg. Viiden vuoden takuu.


Luis

LUIS

Uudessa Sembra-mäntyisessä Luis-mallissa yhdistyy kaksi laitetta: viljamylly ja hiutalepuristin. Pienempi tilantarve kuin kahdella erillisellä laitteella ja optimaalinen käyttömukavuus. Kaksi erillistä moottoria. Kivet 90 mm. Jauhatuspuolen karkeuden säätö portaattomasti lukitusruuvi avaamalla ja yläkehää kääntämällä ja kevyesti lukitsemalla. Puristusrullat ruostumatonta terästä. Korkeus 35,5 cm, leveys 31 cm, syvyys 19,5 cm. Minuuttiteho jauhoa noin 130g/min hienona, hiutaleita noin 110 g/min.


Family

FAMILY

Klassisen mallinen mylly, samalla 360 W:n lämpösuojatulla teollisuusmoottorilla kuin pienemmätkin mallit. Eroaa tekniikaltaan pienemmistä ainoastaan hieman suuremmilla 100 mm kivillä. Jauhatus keskikarkeutta noin 10 - 12 kg/h. Mitat 37/25/25 cm. Viiden vuoden takuu. Jauhon karkeus säädetään yläkehää kääntämällä.


A 100

A 100

Kivet 100 mm. Karkeuden säätö lukitustappi ylösnostamalla, yläkehää kääntämällä ja uudestaan lukitustappi alas painamalla. Korkeus 38 cm, leveys 23 cm, syvyys 23 cm. Tuntiteho 10 - 12 kg puolikarkeana. Viiden vuoden takuu.


A 130

A 130

Tehtaan vanhin kotitalousmalli, jota on valmistettu jo yli 60 vuotta. Klassikko, josta perhekokojen pienentyessä on ammennettu kaikki tietotaito tehtaan nuorempiin malleihin. Kivet 130 mm. Täsmälleen samannäköinen, mutta kaikilta osiltaan suurempi malli kuin A 100. Korkeus 45 cm, leveys 27 cm, syvyys 27 cm. Tuntiteho 15 - 16 kg puolikarkeana. Kaikissa malleissa kovaan käyttöön tarkoitettu valovirtakäyttöinen oikosulkumoottori eli teollisuusmoottori, joka on lämpösuojattu. Viiden vuoden takuu.


Industry

INDUSTRY

"Puoliteollinen" malli.
Suunniteltu normaalia suurempaan jauhontarpeeseen. Toteutettu samalla tekniikalla kuin pienemmätkin mallit; alakivi pyörii. Kivet 150 mm, 1100 W lämpösuojattu oikosulkumoottori. Eroaa ammattimalleista pyörivällä alakivellä, ja suuremmalla kiven pyörimisnopeudella. Juuri suuremman pyörimisnopeuden takia, ja siitä aiheutuvan myllyn lämpenemisen takia, ei sovellu jatkuvaan käyttöön, jauhojen ammattimaiseen tuottamiseen. Takuu 2 vuotta.


INDUSTRY-COMBI

"Puoliteollinen" malli.
Suunniteltu normaalia suurempaan jauhontarpeeseen. Toteutettu samalla tekniikalla kuin pienemmätkin mallit; alakivi pyörii, sillä erotuksella, että mallissa myös erottelija. Kivet 150 mm, myllyn moottori 1100 W lämpösuojattu oikosulkumoottori, erottelijan moottori 500 W. Eroaa ammattimalleista pyörivällä alakivellä, ja suuremmalla kiven pyörimisnopeudella. Juuri suuremman pyörimisnopeuden takia, ja siitä aiheutuvan myllyn lämpenemisen takia, ei sovellu jatkuvaan käyttöön, jauhojen ammattimaiseen tuottamiseen. Takuu 2 vuotta.

IndustryHerculez

HERCULEZ -hiutalepuristin kaupan käyttöön


Ihanteellinen maatila-, luomu-, ja luontaistuotekauppoihin, hotelleihin, leipomoihin jne. Hiutalepuristin puristaa ruostumattomasta teräksestä valmistettujen valssien lävitse vaivattomasti jopa 30 kg viljaa tunnissa. Rullien etäisyys toisistaan ja puristuksen voimakkuus säädettävissä portaattomasti. Hiutalekone ei sovellu ainoastaan rasvapitoiselle kauralle vaan myös monille muille viljalajeille, kuten speltille, vehnälle, rukiille, emmerille ja yksijyvälle. Myös pellavansiemeniä, unikkoa ja mausteita, kuten fenkolia, kuminaa ja korianteria voidaan käsitellä.


Minimax

Minimax

Nyt pienikokoinen, tilaasäästävä kotitalousmylly puurojauhojen tai vajaan kilon kertaleivontamäärien tekoon.
Mikäli arvostat hienoa, untuvaista kokojyväjauhoa tai karkeaa rouhetta, tarvitset aidon alkuperäisen kivimyllyn.


Mistä vilja?

Viljan voit ostaa edullisimmin suoraan maatiloilta, joko tavanomaisesti viljeleviltä tai luomutiloilta tai sitten luontaistuotekaupoista ja terveyskaupoista. Luomuviljan saa myös meiltä. Maatiloja ajatellen luomuviljelijöillä on ehkä hieman tavanomaisia viljelijöitä enemmän halukkuutta ja valmiuksia myydä viljaa kuluttajan usein säilytystilaongelmista johtuen tarvitsemissa pienerissä. Kotitaloudessa käytettävän viljan tulee luonnollisesti olla lajiteltua, t.s. rikkaruohojen siementen tulee olla poistettuna käytettävästä viljasta. Ostettavan viljaerän pienuudesta johtuen viljan myyjällä ei aina välttämättä ole joko halua tai mahdollisuutta viljan lajitteluun. Tätä asiaa tulee tiedustella viljaa ostaessa.

Viljaa viljelevien luomutilojen nimiä saa tiedustelemalla meiltä tai ehkä parhaiten kysymällä oman asuin- tai mökkipaikkakunnan maaseutusihteeriltä.

Mikäli viljaa ei saa valmiiksi lajiteltuna, meiltä löytyy Wiljami-lajittelija.
Kotitalousmalleissa käytettävät kivet kestävät lähes ikuisesti
Myllynkivillä on käytännöllisesti katsoen rajaton ikä. Kivet ovat itseteroittuvat. Itsepuhdistuva jauhatuskammio. Ei enää jauhonjäänteitä jauhatuksen jälkeen.

KOTIMYLLYILLÄ ON VÄHINTÄÄN 3 VUODEN - JOPA 5 VUODEN TAKUU!
Voit palauttaa myllyn, jos pystyt kaupan jauhoista tekemään yhtä hyvänmakuisen leivän tai puuron kuin juurijauhetusta, jossa kaikki vitamiinit, kivennäisaineet ja hivenaineet ovat tallella. Näiden vitaaliaineiden poistuessa myös maku poistuu.


Saatavana myös käsikäyttöisiä
hiutalepuristimia ja kivimyllyjä


hiutalepuristin
seuloja

...sekä seulojaKäsikäyttöiset kivimyllymallit


Haluamme tarjota kivimyllyn myös olosuhteisiin, jossa ei ole sähköä. Seuraavilla malleilla pystyt jauhamaan vaikkapa erämökilläsi tarvittavan pienen määrän puuro- ja myslijauhoja sekä rouheita. Keskimäärin puuroannokseen tarvittava jyvämäärä on noin 50 - 60 grammaa. Käsimyllyt eivät kuitenkaan sovellu leivontajauhojen tekoon, sillä silloin on kyseessä jo isommasta jauhon tarpeesta, jolloin useimmat pitäisivät jauhamiseen tarvittavaa aikaa kohtuuttoman pitkänä.

Fabula

FABULA

Puulaji pyökkiä. Jauhatusteho hienona 20g/min. Viljasuppilon tilavuus 270 g. Korkeus 37 cm, halkaisija 8,7 cm. Paino 1,3 kg..


Farina

FARINA

Puulaji lehmus. Jauhatusteho hienona 35g/min. Viljasuppilon tilavuus 450 g. Korkeus 29 cm, syvyys 14 cm, leveys 16 cm. Paino 1,8 kg.


Toscana

TOSKANA

Puulaji lehmus. Jauhatusteho hienona 40g/min. Viljasuppilon tilavuus 650 g. Korkeus 38 cm, syvyys 24 cm, leveys 24 cm. Paino 4,6 kg

Kokojyvät: Miksi vilja säilyy jyvinä ja miksi kannattaa jauhaa vain kerralla tarvittava määrä?
Juuri jauhettu kokojyväjauho - tärkeä tekijä terveydellesi
Ravinnon ja terveyden tai sairauden yhteys
Viljan surullinen matka täysjyvästä tyhjäksi jauhoksi
Kasviskuitujen tärkeä merkitys useiden sairauksien ehkäisyssä
Parhaat luonnolliset vitamiini-, kivennäis- ja hivenainelähteet kehollesi
Ravinto ja lääketiede
Et ole ainoastaan sitä mitä syöt!

Leivo kokojyväjauhoilla!

Osttiroler

Waldner

Myllymallin valinta!

ammattimyllyt

Myynti suoraan maahantuojalta

ENERGIANSÄÄSTÖ OY

Jantoniementie 167,   08350 LOHJA

019-338164   /   0500-316119
aro@energian.net